Gepofte zoete aardappel met ricotta, ribeye en chimichurri
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zoete aardappelen in een schaal en zet 40 minuten in een voorverwarmde oven.
-
2
Wrijf de ribeye in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril het vlees naar keuze. Pel de rode ui en snij ’m in halve maantjes.
-
3
Maak ondertussen de chimichurri. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de kruiden fijn, hou 4 eetlepels aan de kant en meng de rest van de kruiden met de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, chilivlokken, cayennepeper en komijnpoeder. Laat even trekken en voeg op het laatste moment de apart gehouden verse kruiden toe.
-
4
Haal de aardappelen uit de oven en snij ze open. Snij het vlees in reepjes. Leg in elke aardappel 1 eetlepel ricotta, verdeel er het vlees over en werk af met rode ui en een lepeltje van de chimichurri.