Mexicaanse mole
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de uien en knoflook. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Spoel de tomaten en snij ze in vieren. Leg de tomaten, de knoflook, de ui en de pepers op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven.
-
2
Rooster de noten en de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Voeg er de kaneel, de komijn en de kruidnagel aan toe. Meng goed onder elkaar.
-
3
Snij de tortilla voor de saus in stukken. Doe de geroosterde groenten, de notenmengeling, de tortilla, de veenbessen, de banaan en de bouillon in de blender. Pureer glad.
-
4
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en voeg de saus toe. Laat de saus 30 minuten zacht koken.
-
5
Bak ondertussen het kippenbillenvlees in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Trek het vlees los met 2 vorken. Doe het vlees bij de saus en voeg ook de chocolade en de bruine suiker toe. Breng op smaak met zout.
-
6
Verwarm de maïstortilla's in een pan zonder vetstof. Verdeel de mole over de tortilla’s en werk eventueel af met toppings naar keuze, zoals avocado, lente-ui, feta en koriander.