Recept

Koude spring rolls

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Laat de rijstvellen niet te lang weken. Ze mogen niet te slap worden, want dan gaan ze scheuren bij het oprollen.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten, behalve de pinda’s, voor de hoisindip en voeg 125 milliliter water toe. Zet de hoisindip 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de komkommer, schil de wortel en maak de lente-uitjes schoon. Snij ze alle drie in dunne reepjes.

  3. 3

    Vul een diep bord of grote schaal met water. Leg een rijstvel even in het water en leg het daarna op een vochtige kunststof snijplank.

  4. 4

    Leg wat komkommer, lente-ui, wortel, mihoen en munt in het midden van het rijstvel. Bestrooi met krokante uitjes. Leg daarop 3 garnalen naast elkaar en werk af met enkele blaadjes koriander. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol de spring roll op. Doe hetzelfde met de andere rijstvellen.

  5. 5

    Snij de spring rolls doormidden en leg ze op een bordje. Werk de hoisindip af met de pinda’s en serveer bij de spring rolls.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koude spring rolls

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!