Zoete uien met kippengehakt, tomaat, erwtjes en
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak ¾ van de tijm fijn en verdeel de rest in kleine stukjes voor de afwerking.
-
2
Kook de uien ongepeld 15 minuten in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
-
3
Pel de uien en hol ze uit. Bewaar de hoedjes. Snij het binnenste van de uien fijn en bak het glazig in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak kort mee.
-
4
Blus met passata en breng op smaak met de fijngehakte tijm, peper en zout. Zet het vuur uit en meng er de erwtjes en de helft van de kaas onder.
-
5
Vul de uien met het mengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrooi ze met de rest van de kaas en bak ze 20 minuten in de oven. Zet er de hoedjes op en bak nog 15 minuten in de oven. Werk af met de rest van de tijm.