Worteltaartjes met roomkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de speltbloem met het bakpoeder, het zout, de kaneel, de kristalsuiker, de bruine suiker, de rozijnen en de geraspte wortel in een grote kom.
-
2
Meng in een kleinere kom de appelmoes met de olie, de azijn en het vanille-extract. Roer het mengsel door de droge ingrediënten en zorg dat je een homogeen beslag krijgt.
-
3
Verdeel het beslag over de kleine bakvormpjes of de grote springvorm. Bak kleine taartjes ongeveer 20 minuten in de oven, bak 1 grote taart 35 minuten in de oven.
-
4
Maak de topping. Spatel de poedersuiker en het vanille-extract door de roomkaas. Roer niet te veel, anders wordt de topping te lopend. Laat even opstijven in de koelkast.
-
5
Haal de taart(jes) uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Werk ze af met een flinke dot van de roomkaastopping en bestrooi ze met de gehakte pistachenootjes.