Knoflook-parmezaanwortelen met gehaktballetjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon en halveer ze in de lengte. Laat er een stukje loof aan. Pel en pers de knoflook. Meng de geraspte parmezaan met de knoflook, de peterselie en 4 à 5 el olijfolie.
-
2
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over. Lepel de knoflook-parmezaanmengeling over de wortelen en bak ze 15 minuten in de oven.
-
3
Maak ondertussen de balletjes. Pel en snipper de sjalot. Meng het gehakt met de sjalot, het ei, de gehakte oregano en het paneermeel. Vorm balletjes van het mengsel en bak ze goudbruin in wat boter met olijfolie.
-
4
Draai de wortelen op de ovenschaal zodat ze langs alle kanten garen. Leg de gehaktballetjes tussen de wortelen op de ovenschaal en bak nog 10 minuten in de oven. Werk af met de parmezaanschilfers en xxx en serveer.