Recept

Broodje gehaktbal met gepekelde koolrabi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomers broodje.

Tip: de gepekelde koolrabi kun je zeker twee weken in de koelkast bewaren. Hoe langer je de groente marineert, hoe smaakvoller ze wordt. Reken hiervoor minstens 2 uur extra bij de bereidingstijd.

bereiding
  1. 1

    Maak de koolrabi. Schil de koolrabi en snij hem met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakjes. Pel de sjalot en snij ze in hele fijne reepjes. Doe de koolrabi en de sjalot in een schone bokaal.

  2. 2

    Warm in een steelpannetje de appelazijn op met 200 millilier water, de suiker en het zout. Roer tot de suiker is gesmolten. Giet dit mengsel over de koolrabi en de sjalot, meng goed en sluit de bokaal af. Laat de groenten afkoelen en ­minstens 2 uur marineren.

  3. 3

    Duw het vlees uit de worsten. Kruid het met garam ­masala en rol er 4 gehaktballen van. Verhit een scheutje ­olijfolie en bak de gehaktballen op een laag vuur gaar en goudbruin. Je kunt de balletjes eventueel ook in de oven of de airfryer bakken.

  4. 4

    Meng de mayonaise met de harissa en het gerookt paprikapoeder. Besmeer de broodjes met de harissamayonaise en beleg ze met de gehaktballen en de gepekelde koolrabi. Werk ze af met de peterselie en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje gehaktbal met gepekelde koolrabi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!