Recept

Pastasalade met zalmblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: vervang de zalm en de gerookte zalm door falafel voor een vegetarische variant. Of laat de vis gewoon weg, de pastasalade is ook superlekker zonder.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Maak de boontjes schoon en blancheer ze 6 minuten in gezouten water. Giet de boontjes af, laat ze schrikken onder koud water en verder afkoelen. Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper de rode ui. Maak de lente-uien schoon en snij in ringen.

  3. 3

    Snij de zalmfilet in blokjes en bak ze krokant in wat olijfolie, de zalm mag vanbinnen nog wat rosé zijn, kruid met peper en zout. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. 4

    Maak de dressing: meng de pesto met de zachte geitenkaas, breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

  5. 5

    Roer de geitenkaasdressing door de uitgelekte pasta. Meng er de kerstomaten, de boontjes, de spinazie, de gerookte zalm, de rode ui en de gebakken blokjes zalm voorzichtig onder. Leg onderin een afsluitbare kom de blaadjes kropsla, schep er de pastasalade op en werk af met de mozzarellabolletjes en de gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met zalmblokjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!