Chili con carne met gepofte maïskolven
bereiding
-
1
Bak het rundergehakt rul in de gietijzeren pan en laat even uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de uien en de knoflook. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snipper ‘m fijn. Spoel de selder en snij de stengels in fijne boogjes. Schraap de wortelen schoon en snij ze in blokjes.
-
2
Verhit olijfolie in de pan en fruit er de ui, de knoflook en het pepertje in aan. Bestrooi met het paprikapoeder en roer goed om. Voeg dan de selder en de wortelen toe, schep om. Blus de groenten met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de tomatenblokjes en het gehakt toe en laat minstens 1 uur op zacht vuur garen. Roer af en toe goed om.
-
3
Maak de maïskolven. Rooster de komijnzaadjes in een pan zonder vetstof. Meng ze met de zachte boter, de chilipeper, de koriander, het limoensap en de -schil. Bestrijk er de voorgegaarde maïskolven mee en gril ze 10 minuten op de BBQ.
-
4
Spoel de bonen en doe ze samen met de chocolade bij de chili. Roer goed om en kruid met peper en zout. Serveer met een flinke toef zure room, verkruimelde tortillachips en de gepofte maïskolven. Serveer een eventueel restje van de boter erbij.