Chili con carne met zoeteaardappelfrietjes
bereiding
-
1
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de paprika's en selder schoon en snij ze in kleine blokjes. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringetjes.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie en 2 el boter in een pan en bak er het gehakt in rul. Roer regelmatig om. Voeg na ongeveer 10 minuten de ui, knoflook, tomatenpuree en bruine suiker toe. Doe er dan de paprika- en selderblokjes en vervolgens de tomatenblokjes, de chiliringen, het gerookt paprikapoeder en chilipoeder naar smaak.
-
3
Voeg de rode wijn toe en laat 45 minuten zachtjes sudderen onder deksel. Roer regelmatig om.
-
4
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en snij ze zonder te schillen in dikke frieten. Meng het maïszetmeel met het zout in een kom, voeg de gesneden frieten toe en hussel tot elke friet een laagje van het gekruide maïszetmeel heeft. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 20 à 25 minuten in de oven.
-
5
Laat de rode bonen uitlekken. Voeg ze toe aan de chilisaus en laat nog 10 minuten op een zacht vuur warmen. Serveer de chili met de zoeteaardappelfrietjes, strooi er nog koriander of peterselie over.