Wentelteefjes met appelcompote
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de compote. Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis. Leg ze in een ovenschaal, leg er vlokjes boter op en bestrooi met de kaneel en de suiker. Bak 20 minuten in de oven. Neem de appelen uit de oven, blus met het appelsap en gaar nog eens 10 minuten in de oven tot de appelen mooi gekaramelliseerd zijn.
-
2
Neem de appelen uit de oven, mix ze fijn tot compote en doe die in een gesteriliseerd weckpotje. Je kunt de appelcompote in de koelkast bewaren.
-
3
Maak het beslag. Klop de eieren los met een scheutje melk, de vanillesuiker, de kaneel en het zout. Wentel het brood door de losgeklopte eieren. Verhit boter in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Spoel de peren en snij ze in plakjes. Bak ook de peertjes mee in de pan.
-
4
Serveer de wentelteefjes met de appelcompote, de gebakken peren en werk af met een takje munt en wat poedersuiker.