Kabeljauw met hazelnootkorst, knolselderfrietjes en broccoli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de vis in een ingeoliede ovenschaal en kruid hem met peper en zout. Meng de mosterd met de peterselie, de hazelnoten en de panko tot een smeuïge crumble en beleg er de vis mee.
-
2
Schil de knolselder en snij ‘m in dunne frietjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en hussel ze door elkaar met olijfolie, peper, zout.
-
3
Bak de vis samen met de knolselderfrietjes 20 à 25 minuten in de oven. Meng de Griekse yoghurt met de rozenharissa. Voeg eventueel extra harissa toe, als je van een pikant sausje houdt.
-
4
Maak de broccoli schoon en verdeel ‘m in roosjes. Je kunt ook het steeltje gebruiken. Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak de broccoliroosjes samen met de ansjovisfilets krokant en gaar. Breng op smaak met peper en een flinke scheut citroensap.
-
5
Serveer de vis met de knolselderfrietjes, de gewokte broccoli en de yoghurtdip.