Driekazen-lasagne met gehakt en pompoen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de prei in ringen en de kool fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze glazig. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en kruid met de oregano en peper en zout. Laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
-
2
Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Schep onder de tomatensaus. Bak de prei in olijfolie beetgaar. Schep er de kool onder en roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper en zout. Roer de roomkaas los met de geitenkaas en kruid met peper en zout.
-
3
Stel de lasagne samen. Leg een laag pompoenvellen in een ingevette ovenschaal. Bestrijk met het kaasmengsel en schep er de groenten op. Leg er opnieuw een laag pompoenvellen op en schep er nu het tomaten-gehaktmengsel op. Herhaal deze stap en eindig met een laag geraspte mozzarella. Zet de schaal 40 minuten in de oven.
-
4
Laat de lasagne wat afkoelen voor het aansnijden. Werk af met de basilicumblaadjes en serveer met de gemengde sla.