Recept

Varkenshaasje à la Madeira

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept valt gegarandeerd in de smaak als feestmaal, maar je kan het ook perfect maken als doordeweekse maaltijd. 

bereiding
  1. 1

    Rol kleine balletjes van het gehakt. Snij de champignons in kwartjes. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met een klontje boter en de melk. Kruid met nootmuskaat en peper en zout.

  2. 2

    Bak het varkenshaasje gedurende 8 à 10 minuten rondom rond bruin in een pan met boter. Haal het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de champignons.

  3. 3

    Roer er de maderawijn door, en doe er de tomatenpuree en runderbouillon bij. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe, dek af en laat 5 minuten garen.

  4. 4

    Werk de saus af met de room en kruid eventueel bij met peper en zout. Snij het vlees in plakjes en serveer het met de saus, aardappelpuree en gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje à la Madeira

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!