Recept

Wortelpuree met kippenworst en krokante knolselderblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerechtje vol energie van redactrice Natalie, geïnspireerd door de gezonde principes van Sandra Bekkari en geschikt voor het hele gezin. Tip van Natalie: “Zin in een extra portie groenten? Bak dan Parijse champignons mee met de knolselderblokjes.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Schil de knolselder en snij ‘m in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de knolselderblokjes krokant aan beide kanten. Breng ze op smaak met de tijm, versgemalen nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Maak de wortelen schoon en snij ze in brunoise. Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in een pan en stoof de sjalot aan. Voeg de wortelblokjes toe, blus ze met een scheutje dragonazijn en laat ze op een zacht vuur garen. Breng de wortelblokjes op smaak met de peterselie, peper en zout.

  4. 4

    Pureer de aardappelen met een scheutje olijfolie, peper, zout en nootmuskaat en roer er de wortelblokjes onder. Verhit olijfolie in een pan en bak de chipolata's aan beide kanten krokant en gaar.

  5. 5

    Serveer de wortelpuree met de knolselderblokjes en de chipolata’s. Werk af met verse kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelpuree met kippenworst en krokante knolselderblokjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!