Recept

Stoofpotje met kippenworst en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met tagliatelle of smeuïge aardappelpuree.

bereiding
  1. 1

    Maak de kruidenmix. Meng de harissa met alle specerijen in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

  2. 2

    Halveer de chilipeper en verwijder de zaadjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de geroosterde paprika’s in reepjes. Spoel de witte bonen en laat ze goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan. Bak eerst de kippenworstjes mooi aan beide kanten. Voeg dan de chilipeper, de sjalot, de knoflook, de rozemarijn en de geroosterde paprika’s toe. Roerbak even.

  3. 3

    Voeg de kruidenmix, de witte bonen, de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe. Roer goed om en laat het stoofpotje 25 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid het stoofpotje met peper en zout.

  4. 4

    Kook de wilde rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, laat hem uitlekken en maak de korrels los. Snipper de peterselie en strooi ze over de rijst. Serveer het stoofpotje met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje met kippenworst en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!