Taco Friday met zalmkoekjes en mangosalade
bereiding
-
1
Maak de zalmkoekjes. Snij de zalm in blokjes. Doe de zalmblokjes samen met de gember, de koriander, de dille, het citroensap, de geraspte citroenschil, peper en zout in de blender en mix fijn. Vorm er hapklare zalmkoekjes van en laat ze even opstijven in de koelkast.
-
2
Schil de mango en snij ‘m in dunne plakjes. Maak de Chinese kool schoon en snij ze in reepjes. Klop een dressing van de sesamolie, de honing en het limoensap en kruid met peper en zout. Lepel de dressing onder de groenten, bestrooi met de sesamzaadjes en zet koel weg.
-
3
Maak de dip. Pel en pers de knoflook en meng met de yoghurt en de peterselie. Kruid met peper en zout.
-
4
Verhit olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmkoekjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Verwarm de groentewraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en lepel er het slaatje op. Verdeel er enkele zalmkoekjes over en lepel er de dressing bij. Werk af met kruiden naar keuze.