Kalfsstoofvlees stroganoff
bereiding
-
1
Verwarm wat boter in een pan en bak de blokjes kalfsstoofvlees in porties bruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Doe ze in een stoofpan. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
2
Zet het vuur wat lager. Bak de sjalot en de knoflook glazig in de pan waarin je het vlees hebt gebakken, bestrooi ze met het paprikapoeder, roer er de tomatenpuree door en blus met de kalfsfond. Doe dit alles bij het vlees.
-
3
Doe er ook de takjes tijm bij. Zet het deksel op de stoofpan en laat ongeveer 2 uur garen op heel laag vuur, tot het vlees lekker zacht is. Kijk geregeld of er nog voldoende vocht in de pan is en voeg eventueel een scheutje water toe. Gebruik niet té veel water, want straks komt er nog zure room bij de saus.
-
4
Bak de champignons in wat olie, kruid ze met peper en voeg ze samen met de zure room toe aan het vlees. Schep om en laat even doorwarmen zonder te koken. Kruid het stoofvlees met peper en zout en werk af met de fijngehakte peterselie.