Pompoen-bananenbrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter met 100 milliliter melk, het citroensap, 1 rijpe banaan en de pompoenpuree tot een glad geheel.
-
2
Meng de bloem met de havermout, het bakpoeder, de bruine suiker, de kaneel en het zout en voeg daarna de pompoenmix toe. Voeg eventueel 2 eetlepels extra bloem toe als het deeg te slap is.
-
3
Verdeel het deeg over twee kommen in 40/60-verhouding. Los het cacaopoeder op in 2 eetlepels melk en voeg toe aan het kleinere gedeelte deeg. Halveer de 2de banaan.
-
4
Vet een bakvorm in, start met een eerste laag van het lichtgekleurde deeg. Vul dan in laagjes de rest van de vorm met de twee soorten deeg. Leg een gehalveerde banaan bovenop het deeg en bak het brood 1 tot 1.15 uur in de oven. Neem het brood uit de oven, ontvorm het en laat het afkoelen op een rooster.
-
5
Roer de pompoenpitten door de karamel. Lepel de karamel over het pompoenbrood. Rooster het brood nog even onder de grill of met een crème-brûléebrandertje.