Witloof-korianderstoemp met notencrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de noten grof en kruid ze met het komijnpoeder, peper en zout. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 12 minuten in de oven.
-
2
Schil en halveer de aardappelen. Maak het witloof schoon en snij het fijn. Kook de aardappelen samen met 2/3 van het witloof gaar in lichtgezouten water. Giet de groenten af en stamp ze grof met een pureestamper.
-
3
Snipper de koriander. Mix de koriander met enkele eetlepels olijfolie en meng die olie onder de puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Bak de rest van het witloof goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Werk de stoemp af met het gebakken witloof, de extra koriander en de notencrumble.