Recept

Witloof-korianderstoemp met notencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke stoemp met witloof à la Sandra Bekkari. Ben je geen fan van koriander? Vervang ‘m dan door bladpeterselie. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de noten grof en kruid ze met het komijnpoeder, peper en zout. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 12 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil en halveer de aardappelen. Maak het witloof schoon en snij het fijn. Kook de aardappelen samen met 2/3 van het witloof gaar in lichtgezouten water. Giet de groenten af en stamp ze grof met een pureestamper.

  3. 3

    Snipper de koriander. Mix de koriander met enkele eetlepels olijfolie en meng die olie onder de puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Bak de rest van het witloof goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Werk de stoemp af met het gebakken witloof, de extra koriander en de notencrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof-korianderstoemp met notencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!