Recept

Papardelle met kerstomatensaus, burrata en pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegetarische paperdelle met zelfgemaakte tomatensaus en pesto valt bij iedereen in de smaak. Het klinkt trouwens moeilijker dan het is, want je maakt het al in 35 minuten.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de tomatensaus. Snipper de sjalot en knoflook zijn. Fruit aan in een gietijzeren kookpot met olijfolie. Voeg eens de sjalot begint te kleuren de tomaten, in blokjes en de 200 g gehalveerde kerstomaten toe. Kruid met de oregano, peper en zout. Blus met de witte wijn en laat op een zacht vuurtje inkoken gedurende 15-20 minuten.

  2. 2

    Maak ondertussen de pesto. Doe de basilicumblaadjes samen met de knoflook in een blender. Voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg de pijnboompitten en Parmezaan toe en mix nog eens goed, voeg extra olijfolie toe voor een vloeibaardere pesto, breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Breng de papardelle aan de kook in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer door de tomatensaus.

  4. 4

    Verdeel de pasta over borden, leg in elk bord een halve burrata en lepel er de pesto rond. Werk af met extra basilicum, pijnboompitten en de overige kerstomaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!