Papardelle met kerstomatensaus, burrata en pesto
bereiding
-
1
Maak eerst de tomatensaus. Snipper de sjalot en knoflook zijn. Fruit aan in een gietijzeren kookpot met olijfolie. Voeg eens de sjalot begint te kleuren de tomaten, in blokjes en de 200 g gehalveerde kerstomaten toe. Kruid met de oregano, peper en zout. Blus met de witte wijn en laat op een zacht vuurtje inkoken gedurende 15-20 minuten.
-
2
Maak ondertussen de pesto. Doe de basilicumblaadjes samen met de knoflook in een blender. Voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg de pijnboompitten en Parmezaan toe en mix nog eens goed, voeg extra olijfolie toe voor een vloeibaardere pesto, breng op smaak met peper en zout.
-
3
Breng de papardelle aan de kook in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer door de tomatensaus.
-
4
Verdeel de pasta over borden, leg in elk bord een halve burrata en lepel er de pesto rond. Werk af met extra basilicum, pijnboompitten en de overige kerstomaatjes.