Gepaneerde haring met komkommer-stervruchtensalsa
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Schil en ontpit de komkommer en snij hem in fijne blokjes. Snij 2 stervruchten in fijne blokjes. Snij de overige stervrucht in mooie plakjes voor de afwerking.
-
2
Meng de sjalot, de komkommer en de stervruchten met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en kruid de salsa met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
-
3
Kruid de volledige haringfilets met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door het broodkruim. Frituur of bak de filets in een laagje olijfolie of zonnebloemolie.
-
4
Lepel de salsa met behulp van een dresseerring op een bord en leg er de gebakken haring op. Werk af met de plakjes stervrucht en enkele druppels olijfolie.