Wittechocoladecake met rode bessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de witte chocolade in een steelpannetje op een zacht vuurtje of au bain-marie.
-
2
Meng de eieren met de suiker met een garde, je hoeft ze niet op te kloppen of te mixen. Meng er het boter-chocolademengsel onder. Meng er nadien 300 gram zelfrijzende bloem onder en zorg dat je een glad beslag hebt.
-
3
Rist de rode besjes van de takjes en wentel ze in 2 eetlepels bloem. Spatel de bebloemde besjes voorzichtig door het cakebeslag.
-
4
Vet de tulbandvorm in met de extra boter en bestuif hem met de rest van de bloem. Giet er nadien het beslag in. Bak de cake zo’n 50 minuten tot 1 uur in de oven.
-
5
Ontvorm de cake door ’m om te draaien op een bord. Smelt de witte chocolade voor de topping au bain-marie. Giet de witte chocolade over de tulbandcake, leg er de bessentakjes op en zeef er de poedersuiker over.