Recept

Kaasdip met cantharellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Scandinavische kaasdip is ideaal bij het aperitief om de avond te starten, maar je kunt hem ook als voorgerecht of zelfs hoofdgerecht serveren. Wij vinden ’m het leukst in een grote pan voor veel volk om in te dippen. Leuk bij een vuurkorf buiten of op de barbecue, zeker met een glaasje schnaps erbij zoals de Denen doen. Maar niks houdt je tegen om hem binnen te serveren, klassiek met bubbels, witte wijn of een biertje erbij.

SOS schiften! Gaat de kaasdip schiften tijdens het opwarmen? Meng er dan een beetje maïszetmeel onder.

Vleugje alcohol... of niet?

Schnaps is een sterke drank, die in Scandinavië gewoonlijk gedronken wordt bij het aperitief of feestelijke maaltijden. In Denemarken gaat het traditioneel om akvavit, maar je kunt uiteraard zelf kiezen wat je lekker vindt. Geen fan? Vervang de schnaps in de kaasdip dan door witte wijn of laat de alcohol volledig weg.

bereiding
  1. 1

    Smelt de emmentaler en de gruyère in een pannetje en meng er de schnaps onder.

  2. 2

    Pel de knoflook en snipper hem fijn. Bak de cantharellen met de knoflook heel kort in een pan met de olijfolie. Leg ze op de kaasdip. Kruid met wat peper en zout en serveer met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaasdip met cantharellen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!