Plaattaart van witloof, appel, blauwe kaas en lamsgehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de rode ui en snij ’m in halve maantjes. Halveer het witloof, verwijder de harde kern en snij nogmaals overlangs door. Hak de pistachenoten grof.
-
2
Verhit olijfolie in een pan en bak de witloofstronkjes gaar, samen met de rode ui. Kruid met peper, zout en oregano. Haal het witloof uit de pan en bak het lamsgehakt bruin in de pan van het witloof. Kruid indien nodig opnieuw met oregano, peper en zout.
-
3
Snij de ongeschilde appel in fijne schijfjes. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel eerst het witloof en het lamsgehakt over het bladerdeeg en strooi er vervolgens de rode ui, de verkruimelde blauwe kaas, de pistachenoten en de plakjes appel overheen. Kruid met peper en zout.
-
4
Klop het ei los en bestrijk er de deegranden mee. Bak de plaattaart 20 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met muntblaadjes.