Stoofpotje van everzwijn
bereiding
-
1
Verhit een klontje boter in een stoofpot. Kruid het stoofvlees met peper en zout. Bak het stoofvlees enkele minuten aan tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pot.
-
2
Smelt opnieuw een klontje boter in de pot en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg de rode wijn toe en laat deze voor de helft inkoken. Voeg het aangebakken vlees weer toe, samen met de wildfond. Smeer de mosterd op de sneetjes peperkoek en leg ze op het stoofvlees. Zet een deksel op de pot en laat alles 1.30 uur zacht sudderen.
-
3
Snij grote boschampignons klein. Bak de champignons aan in een klontje boter. Doe de champignons, de chocolade en de veenbessen bij het stoofpotje en laat 15 minuten zacht verder sudderen.
-
4
Bind de saus met donkere roux en breng op smaak met peper en zout. Serveer het stoofpotje met de extra veenbessen. Lekker met tagliatelle.