Recept

Bucatini met everzwijnragout en peperkoekcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk vooraf: de ragout maak je het best een dag op voorhand. Na een nachtje trekken smaakt dit stoofpotje nog lekkerder.

bereiding
  1. 1

    Schraap de wortelen en snij ze in stukjes. Maak de selder schoon en snij hem in stukjes. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Bak het everzwijnstoofvlees goudbruin in wat boter. Haal het vlees uit de stoofpot. Voeg de olijfolie toe aan de stoofpot en fruit de ui, de selder en de wortel. Voeg het vlees weer toe en blus alles met de rode wijn. Voeg het kaneelstokje, de tijm en de fond toe. Dek de pot af en laat alles 1 uur stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout. Laat hem liefst een nacht trekken in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de dag zelf de oven voor 180°C. Warm de ragout weer op. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Verwarm de oven voor 180°C. Snij de peperkoek in blokjes en leg de blokjes op een ovenplaat. Rooster ze 3 à 5 minuten in de oven. Maal ze in een blender fijn tot kruimels. Verdeel de pasta over borden, leg er een flinke lepel van de evenzwijnragout op en werk hem af met de peperkoekcrumble en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bucatini met everzwijnragout en peperkoekcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!