Involtini van hert met prosciutto en hasselbackbutternut
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut en halveer ‘m in de lengte. Verwijder de pitten en leg de pompoen met de snijkant naar onder op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snij de pompoen in dunne plakjes tot op 0,5 cm van de bodem. Je mag de pompoen niet helemaal doorsnijden. Sprenkel er royaal olijfolie over, kruid met peper en zout en gaar 25 minuten in de oven. Strooi er de gehakte noten en tijm over en zet nog 10 minuten in de oven.
-
2
Snij intussen de hertensteak in 8 balkjes en snij de mozzarella in 8 reepjes. Wikkel rond elk stukje hert en mozzarella een plakje prosciutto, leg er een salieblaadje op en prik vast met een prikker. Bak de involtini aan in een pan met boter. Leg ze de laatste 10 minuten bij de pompoen in de oven. Draai ze halverwege de gaartijd om.
-
3
Blus de aanbaksels van de involtini in de pan met de witte wijn en laat inkoken tot een lekkere jus.
-
4
Serveer de involtini met de hasselbackpompoen en lepel wat jus over het vlees.