Choucroute
bereiding
-
1
Schil de wortelen en snij ze in gelijke stukken. Pel de uien en prik de kruidnagels erin.
-
2
Smeer een diepe pot in met reuzel en bekleed de bodem en de zijkanten met de plakken spek. Pers de zuurkool uit en schep ‘m in de pot. Schik de varkensschenkels in de zuurkool en stop de wortelen, de uien, het kruidentuiltje en de blokken spek erbij. Kruid met peper en zout.
-
3
Dek alles af met de rest van de spekreepjes en vul met de kippenbouillon en de kalfsfond tot alles onderstaat. Gaar zo’n 4 tot 6 uur langzaam op een gematigd vuur. Let erop dat de bodem niet aanbakt.
-
4
Laat gedeeltelijk afkoelen en verwijder de varkensschenkels, het grote stuk spek, de wortelen, de uien en het kruidentuiltje. Roer alles goed om en meng de spekreepjes van de rand van de pot mee onder de choucroute. Verdeel in porties. Eventueel kun je de varkensschenkels en het stuk spek ook in stukken snijden en over de choucroute verdelen.
-
5
Serveer met de schijfjes Parijse, Frankfurter of Poolse worst, de aardappelmousseline en de mosterd.