Hete bliksem met feestelijk gehakt en pompoenpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg de pompoen samen met de ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng ze op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en komijn en bak ze 20 minuten in de oven.
-
2
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Snipper de salie en hak de pistachenoten grof. Bak het gehakt rul in wat boter. Meng het gebakken gehakt met de salie, de veenbessen en de pistachenoten. Breng het gehakt op smaak met komijn en kaneel. Schep het gehakt in een beboterde ovenschaal.
-
3
Neem de pompoen uit oven. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn samen met de pompoenblokjes en de ui. Voeg een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Schep de puree op het gehakt, leg er enkele klontjes boter op en bak nog 10 minuten in de oven. Zet de schotel eventueel enkele minuten onder de grill voor een krokant korstje. Werk af met de extra gehakte pistachenoten en blaadjes salie.