Gevulde tomaten van Piet Huysentruyt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de hoedjes van de tomaten. Schep met een koffielepel de tomaat leeg. Pel en snipper de sjalot, pel en pers de knoflook.
-
2
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de sjalot, de peterselie en het broodkruim. Kruid met Italiaanse kruiden.
-
3
Kruid de tomaat vanbinnen met peper en zout voor extra smaak. Vul de tomaten rijkelijk op met het bereide gehakt.
-
4
Beboter een ovenschaal en leg de tomaten erin. Bestrooi met de gemalen kaas en zet de hoedjes er weer op.
-
5
Gaar de tomaten 30 à 40 minuten in de oven naargelang de grootte. Zet de oven zeker niet op een hogere temperatuur, want meer hitte zal de tomaten laten openspringen.
Ingrediënten voor
4 personen- vleestomaten4
- varkensgehakt500 g
- knoflook1 teentje
- sjalot1
- peterselie (gehakt)1 el
- geraspte kaas (gruyère, emmentaler...)4 el
- ei1
- broodkruim4 el
- Italiaanse kruiden (Piet Huysentruyt Italian Mix)
- boter1 klontje
- peper en zout