Pompoentulbandjes met roomkaasfrosting en gembersiroop
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
-
2
Maak de siroop. Schil de gember en snij hem in plakjes. Verwarm het water met de rietsuiker en de gember. Laat 10 minuten op een zacht vuur trekken, zeef het mengsel en laat afkoelen.
-
3
Neem de pompoen uit de oven en mix de blokjes glad. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
-
4
Meng voor het beslag het bakpoeder met de bloem, de bruine suiker en de speculaaskruiden. Meng ook de boter, het ei en de pompoen onder elkaar. Giet het pompoenmengesel bij de bloem en meng goed.
-
5
Vet 4 minitulbandvormpjes (10 cm diameter) in met boter, bestuif ze met bloem en klop er de overtollige bloem uit. Giet het beslag in de vormpjes en bak de tulbandjes 40 minuten in de oven. Check met een prikker of ze gaar zijn. Haal de tulbandjes voorzichtig uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
-
6
Meng alle ingrediënten voor de frosting mooi glad. Giet de frosting over de tulbandjes en werk ze af met de eetbare gouden decoratie.