Worteltaart met roomkaasfrosting
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Splits 1 van de 2 eieren. Klop 1 heel ei met 1 extra eidooier los. Bewaar het eiwit.
-
2
Mix de zonnebloemolie en de zoetstof samen romig. Voeg al mixend het eidooiermengsel toe. Meng er de walnoten en de wortelen door. Voeg het bloemmengsel toe en spatel goed door.
-
3
Klop de 2 eiwitten met het zout stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het wortelbeslag. Giet het beslag in de vorm (springvorm van 20 cm diameter) en bak de taart in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
-
4
Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Klop de roomkaas los met de zoetstof en bestrijk er de afgekoelde taart mee. Bestrooi met de walnoten.