Recept

Roze farfalle van lezeres Simona

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Simona: "Gebruik enkel verse rode bieten als je een dieproze kleur wilt. Voorgekookte bieten geven een iets bruinere kleur af."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de rode bieten 40 minuten in de oven. Je kunt de bieten ook koken.

  2. 2

    Laat de rode bieten afkoelen, verwijder de schil en pureer ze glad met een staafmixer. Weeg 120 gram van de rodebietenpuree af.

  3. 3

    Meng de bloem met de eieren en de bietenpuree en kneed tot een bal. Verpak de bal in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.

  4. 4

    Rol het deeg uit met een pastamachine of deegrol. Maak er met behulp van een gekarteld mes rechthoekjes van 3 à 4 cm van.

  5. 5

    Maak met je duim, wijsvinger en middelvinger kleine vlinders van de rechthoekjes. Laat de vlinders 2 uur drogen alvorens te koken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Roze farfalle van lezeres Simona

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!