Consommé van boschampignons met truffel en tijm
bereiding
-
1
Week de gedroogde champignons 30 minuten in 500 milliliter heet water. Maak de selder, de prei en de wortelen schoon en snij ze in gelijke stukken. Pel en snipper de uien en de knoflook.
-
2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de groenten aan. Doe de laurier en de tijm bij de groenten. Giet het vocht van de geweekte champignons bij de groenten en laat 20 minuten rustig koken. De geweekte champignons gebruik je niet.
-
3
Borstel de girolles en de beukenzwammen schoon. Bak ze in een braadpan met 2 eetlepels olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Doe de bouillon door een zeef en kruid eventueel met peper en zout. Verdeel de bouillon over de kommetjes, doe er de gebakken champignons bij en werk af met een takje tijm en fijngesneden truffel.