Polenta-halloumikroketjes met boschampignons
bereiding
-
1
Spoel de bladpeterselie en snipper ’m fijn. Haal de blaadjes tijm van de takjes. Snij de halloumi in blokjes van 1 cm.
-
2
Breng 600 milliliter water met het bouillonblokje aan de kook, voeg de polenta toe en laat al roerend koken. Blijf roeren tot je een ingedikte pap krijgt. Dit kan enkele minuten duren.
-
3
Voeg 1 eetlepel boter, de blokjes halloumi, de peterselie, de tijm en peper en zout toe aan de polenta. Beleg een rechthoekige ovenschaal met vershoudfolie en stort de polenta in de ovenschaal. Laat minstens 2 uur tot 1 dag afkoelen.
-
4
Snij de opgesteven polenta in plakjes of reepjes. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een antikleefpan en bak de plakjes polenta krokant aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
5
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en knoflook in aan. Verhoog het vuur, voeg de boschampignons toe en roerbak kort. Voeg de sojasaus toe en kruid met peper.
-
6
Leg de plakjes gebakken polenta op de borden en schik er de gebakken boschampignons rond. Werk af met tijm.