Aardpeer met garnalen, gepocheerd ei en peterselie-olie
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en de aardpeer. Kook ze gaar in gezouten water. Pureer en voeg de boter en de karnemelk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek telkens 1 ei in een tas. Maak een draaikolk-beweging in het water door er met een lepel in te roeren. Laat het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de draaikolk glijden en pocheer het 3 à 4 minuten. Haal het ei eruit en leg het in een diep bord gevuld met koud water. Herhaal voor alle eieren.
-
3
Blancheer de blaadjes van de peterselie gedurende 3 minuten in kokend water. Haal ze uit het water en doe ze in een blender. Voeg 3 eetlepels olie toe en mix zo fijn mogelijk. Zeef de olie en leng (mocht je de olie nog niet lopend genoeg vinden) aan met nog enkele eetlepels olie.
-
4
Verdeel de puree over diepe kommetjes, leg er een gepocheerd ei en de garnalen op. Werk af met de peterselie-olie en een takje groen naar keuze.