Gevulde crêpe met ei en gerookte zalm
bereiding
-
1
Klop 2 eieren onder de bloem. Giet er al kloppend de melk bij. Laat het pannenkoekenbeslag 30 minuten rusten.
-
2
Kruid de roomkaas met peper en zout. Bak in een hete pan in boter 8 dunne pannenkoeken van het beslag.
-
3
Smelt opnieuw een klontje boter in de pan. Bestrijk het midden van een crêpe met een lepel roomkaas. Leg de crêpe op de onbesmeerde kant in de pan en verwarm hem op middelhoog vuur. Leg er een plakje gerookte zalm op. Breek er voorzichtig een ei boven. Verspreid het eiwit met een spatel dun over de crêpe zodat het stolt. Kruid het ei met peper en een beetje zout. Zet het deksel op de pan en laat het ei naar wens garen.
-
4
Vouw de vier zijden van de crêpe naar binnen en schuif de crêpe op een bord. Bak zo per persoon 2 gevulde crêpes. Werk ze voor het serveren af met de verse kruiden.