Recept

Hartige wentelteefjes met gerookte zalm en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de wentelteefjes perfect op voorhand bakken en nadien in een grote schaal even opwarmen in de oven.

Tip! Ook heerlijk met een zuurdesembaguette! Laat de sneetjes brood dan wel telkens enkele minuten weken in het eimengsel voor je ze bakt. 

bereiding
  1. 1

    Snij de baguette in schuine sneetjes. Klop de eitjes los met de melk en de parmezaan en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Snij de plakjes gerookte zalm in twee. Spoel en droog de sla. Ontpit de avocado, lepel er het vruchtvlees uit en snij ‘m in partjes.

  3. 3

    Dompel de sneetjes brood één voor één in het eimengsel en bak ze langs beide kanten goudbruin in een pan met olie.

  4. 4

    Leg de wentelteefjes op de borden en schik er de sneetjes zalm en de partjes avocado op. Lepel er telkens 1 eetlepel zure room bij, werk af met wat blaadjes sla en verkruimel er de roze peper over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige wentelteefjes met gerookte zalm en avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!