Recept

Mezzekrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dol op de Griekse keuken? Dan steelt deze mezzekrans de show op jouw apero.

bereiding
  1. 1

    Maak de balletjes. Meng het gehakt met de eidooier, het paneermeel, de kruiden en peper en zout. Meng alles goed onder elkaar en rol tot balletjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes rondom rond goudbruin.

  2. 2

    Maak de halloumispiesjes. Snij de halloumi in reepjes. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met het sap van de limoen, de chilivlokken, de honing en de sojasaus. Giet het mengsel over de halloumireepjes. Steek de reepjes op spiesjes en bak ze kort goudbruin in een scheutje olijfolie. Bak het naanbrood krokant in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij het in stukjes.

  3. 3

    Maak een krans met onderaan de munt en de peterselie. Leg er de gebakken halloumireepjes, de gehaktballetjes, de broodjes, de olijven en de gevulde paprika's bij. Doe de tzatziki en de tarama in kommetjes, leg de dille bij de tzatziki en zet de kommetjes bij de krans.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mezzekrans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!