Recept

Surf-&-turfkrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kun je niet kiezen tussen vlees of vis? Ga voor allebei met deze surf-&-turfkrans voor bij het aperitief.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de kipspiesjes. Snij de kipfilets in reepjes. Meng ze met de teriyakisaus en kruid met peper en zout. Prik de kip op kleine houten spiesjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de scampispiesjes. Schil en rasp de gember. Pel en pers knoflook. Meng de gember, de knoflook, de chilisaus en de sojasaus met 1 eetlepel olijfolie en wentel er de scampi's door. Prik telkens 2 scampi's op een spiesje. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de scampispiesjes op hoog vuur in 1 à 2 minuten gaar.

  3. 3

    Maak een mooie krans met de kipspiesjes, de scampispiesjes en de sushirolletjes. Werk af met de koriander en plakjes limoen. Serveer er de wakame en nog wat extra sojasaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Surf-&-turfkrans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!