Griekse pasta met boerenkool, champignons, krokante pancetta en feta
bereiding
-
1
Bak de plakjes pancetta krokant in een hete diepe pan. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier.
-
2
Borstel de champignons schoon, snij grotere exemplaren kleiner en bak ze in de pan van de pancetta met een beetje olijfolie op hoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan.
-
3
Doe de orzo, met eventueel nog een extra scheutje olijfolie, in de pan en roerbak 2 minuten. Blus met de passata en de bouillon, rits er de blaadjes van enkele takjes tijm bij, zet het vuur laag en laat ongeveer 8 minuten sudderen.
-
4
Maak de boerenkool schoon en voeg die in delen toe aan de pan. Voeg eventueel nog een beetje kippenbouillon toe. Laat nog ongeveer 7 minuten sudderen.
-
5
Schep de champignons opnieuw bij de orzo en kruid met peper en zout. Werk het gerecht verder af met de plakjes pancetta, de verbrokkelde feta en de rest van de tijm.