Recept

Kalfsburger met feta en tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere Griekse burger met spinazie, feta en tzatziki. Fris en boordevol smaak!

bereiding
  1. 1

    Snij de courgette in blokjes en rooster ze krokant op de grillpan met een klein beetje olijfolie. Hak de helft van de babyspinazie fijn. Meng met het gehakt, een losgeklopt ei en de fetablokjes, kruid met peper en zout. Voeg verkruimelde beschuit toe tot de massa niet te nat meer is en vorm er 4 gelijke hamburgers mee.

  2. 2

    Snij de komkommer in twee helften. Rasp de ene helft fijn en laat uitlekken in een zeef. Duw het vocht eruit. Pel en pers de knoflook en meng samen met de komkommerrasp door de Griekse yoghurt, voeg de gehakte dille toe en breng verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de andere helft van de komkommer in plakjes. Snij de tomaten in plakjes en de rode ui in fijne ringen. Bak de burgers in wat olijfolie aan beide kanten krokant.

  4. 4

    Halveer de pistolets. Leg op de onderste helft wat spinazie en een gebakken burger, een plakje tomaat en komkommer, werk af met de tzatziki en rode ui. Leg er de bovenste helft van de broodjes op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsburger met feta en tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!