Gehakt-preitaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Halveer de preiwitten, spoel ze schoon en snij ze in halve ringen. Smelt een klontje boter en stoof de prei met een scheutje water zacht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Duw het gehakt aan op de bodem van een met bakpapier beklede taartvorm (met een diameter van 24 cm) en zet 20 à 25 minuten in de oven tot het gehakt gaar en goudbruin is.
-
3
Smelt voor de bechamelsaus 50 gram boter met 50 gram bloem. Laat dit 1 minuut bakken. Giet er geleidelijk aan de bouillon en de melk bij en blijf kloppen tot je een smeuïge saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Meng de gebakken prei met de bechamelsaus en giet dit in de taartvorm. Bestrooi met de gemalen kaas en laat de taart 20 minuten gratineren in de oven.