Recept

Mexicaanse pulled chicken met koolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Komijn is een heerlijke nootachtige smaakmaker in zelfgemaakte marinades of droge rubs en lekker in stoofpotjes met vlees, vis of enkel groenten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de marinade voor de kip. Meng alle specerijen met de olijfolie. Klop de filets wat platter en leg ze opengevouwen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel de marinade over de kip en gaar de filets 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de koolsalade. Meng de mayonaise en de zure room met de honing en het limoensap. Voeg het gesnipperd chilipepertje toe. Meng met de wittekool, de rodekool, de wortel en de rozijnen en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de kropjes little gem schoon en snij ze in fijne repen. Doe ze in een serveerkom.

  4. 4

    Haal de kip uit de oven. Trek het vlees met twee vorken in draadjes en leg het terug op de bakplaat. Besprenkel het met wat extra olijfolie en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten bakken in de oven.

  5. 5

    Verwarm de pitabroodjes enkele minuten in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pulled chicken met de pitabroodjes, de sla en de koolsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mexicaanse pulled chicken met koolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!