Recept

Vegan hamburger

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een veganistische burger die iedereen heerlijk vindt. 

bereiding
  1. 1

    Maak de burger. Meng het lijnzaad met 4 eetlepels water en laat minstens 30 minuten rusten. Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de wortelen en de pastinaak. Hak de noten, kikkererwten, sjalot, wortel en pastinaak fijn in de blender.

  2. 2

    Voeg de kipkruiden, de ras el hanout, 50 gram broodkruim en het lijnzaad met vocht toe aan de groenten. Kruid met peper en zout, meng goed en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Maak met natte handen 4 burgers van het mengsel. Wentel ze door de rest van het broodkruim.

  4. 4

    Maak de saus. Hak de peterselie en munt fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pel en plet de knoflook. Meng alle ingrediënten voor de saus. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak de burgers in olijfolie goudbruin en gaar in 3 à 4 minuten per kant.

  6. 6

    Rooster de broodjes kort in de oven. Vul de broodjes met een beetje sla, een hamburger, de saus en eventueel wat extra peterselie en muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan hamburger

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!