Dubbele burger met fastfoodsaus
bereiding
-
1
Maak de saus. Snij de augurk fijn. Pel de ui en rasp hem. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout en zet ze koel.
-
2
Maak de burgers. Verdeel het rundergehakt in 8 porties en vorm er platte burgers van. Bak ze in olie op hoog vuur 3 minuten per kant. Bestrooi ze met een beetje peper en zout en leg op 4 burgers een plakje kaas. Schep de burgers uit de pan en hou ze warm.
-
3
Pel de sjalot en snij ze in ringen. Spoel en droog de sla. Snij de hamburgerbroodjes in drie stukken. Schep een laagje saus op de onderkant van de broodjes en verdeel er wat sla en sjalot over. Leg er de hamburger met kaas op en beleg met 2 plakjes augurk. Leg er het middenstuk van de broodjes op en beleg verder met saus, de tweede hamburger, wat sla en ui en opnieuw wat saus. Sluit de burgers en serveer meteen.