Lasagne met vegan kaaskorstjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons in kwartjes. Schil de wortelen en de peterseliewortels en snij ze in blokjes. Stoof de ui, knoflook, wortelen en peterseliewortels 5 minuten in olijfolie. Kruid met oregano en/of chilipoeder. Roerbak de champignons 1 minuut mee. Voeg de wijn, de passata, de tomatenblokjes, de laurier, het bouillonblokje, peper en zout toe en laat 1 uur zacht koken.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de bechamel. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 1 minuut en blus geleidelijk aan met de plantaardige melk. Blijf roeren tot een egale, ingedikte saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Leg onderaan in de schaal een laag tomaten-groentesaus en daarop een laag lasagnevellen. Schep er een laag bechamel op en bestrooi met de vegan kaas. Leg weer een laag lasagnevellen en herhaal. Eindig met bechamel en vegan kaas. Bak 30 minuten in de oven.