Normandische pannenkoekbeursjes
bereiding
-
1
Klop de eieren luchtig met de suiker en de vanillesuiker. Zeef de bloem boven de kom en meng ze door het eiermengsel. Los het vanillepuddingpoeder op in 4 eetlepels melk. Voeg dit bij het eiermengsel en voeg er geleidelijk de rest van de melk aan toe. Meng alles tot een homogeen beslag. Heb je toch klontertjes, zet er dan even de staafmixer in.
-
2
Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Smelt de boter in een pannetje, voeg de stukjes appel toe en stoof ze glazig. Strooi er dan het kaneelpoeder en de suiker over en laat de appeltjes karamelliseren. Blus ze tot slot met de calvados, steek de alcohol in brand en flambeer.
-
3
Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag, lepel er wat deeg in en draai de pannenkoek als het deeg gestold is. Bak goudbruin op een niet te hoog vuur. Bak zo alle beslag op. Hou de pannenkoeken warm.
-
4
Lepel in het midden van een pannenkoek wat van de geflambeerde appeltjes. Vorm de pannenkoek tot een beursje en bind ’m toe met keukentouw. Maak zo een aantal beursjes. Serveer meteen!