Zalm met notenkorst, bietjessalade en labneh
bereiding
-
1
Start de avond vooraf met de labneh. Doe de yoghurt met een snuifje zout in een neteldoek, vouw ‘m toe en hang ‘m in een vergiet boven een kom. Zet een nacht in de koelkast tot de yoghurt goed is uitgelekt.
-
2
Verwarm de dag zelf de oven voor op 180°C. Kruid de zalm met peper en zout. Meng de nootjes met de panko, de mosterd, de dille en de peterselie en leng aan met een beetje olijfolie. Leg de zalmfilets in een met olijfolie ingevette ovenschaal en verdeel er de kruidenkorst over. Gaar 12 minuten in de oven.
-
3
Maak het slaatje. Spoel de appelen en snij het vruchtvlees in kwartjes. Snij de bietjes in kwartjes. Spoel de komkommer en snij ‘m in halve maantjes. Meng met de verse kruiden, de azijn en de olijfolie en kruid met de sumak, peper en zout.
-
4
Pel en pers de knoflook. Meng de labneh met de knoflook en het limoensap. Lepel de labneh op een bord. Bestrooi met de pistaches, een snuifje sumak en peper. Serveer de zalm met de bietjessalade en de labneh.